Galette de mere divină
2023. 08. 21.
Iata un desert perfect delicios si elegant pe care il poti decora cu mere de toamna delicioase. Serviți cu înghețată de vanilie de casă, cu ajutorul aparatului de înghețată ANKARSRUM, și bucurați-vă de aromele timpurii ale toamnei.
Cuvântul galette poate suna necunoscut, dar istoria lui este extrem de distractivă! Galette este plăcinta preferată a francezilor, care datează din epoca romană. Apoi, un sclav la o ceremonie a găsit o fasole în tort, așa că a devenit regele zilei. Mai târziu, în secolul al XII-lea, argintul a fost ascuns în el, alegându-se astfel regina sau regele zilei. Am făcut anterior Rubarb Galette cu cremă de frangipane, click aici pentru asta!
Click aici pentru videoclipul retetei!
Ingrediente pentru Galette cu mere - plăcinta franțuzească
Aluat:
210 grame de făină de grâu
45 de grame de zahăr, 2 lingurițe de cardamom măcinat
½ linguriță de sare
150 de grame de unt (temperatura camerei)
3 linguri suc de lamaie sau apa rece
Umplatura:
4-5 mere mici
3 linguri de sirop de zahar
Pentru a decoratiune:
1 ou
33 de grame de fulgi de migdale
1 lingura de zahar
Galette cu mere - plăcinta franțuzească pas cu pas:
• Asamblați robotul Ankarsrum cu vasul și accesoriul de amestecare , care fac parte din setul de bază.
• Urmărește videoclipul rețetei făcând clic aici.
• Amestecați făina, zahărul, cardamomul și sarea. Tăiați untul în bucăți și adăugați la amestecul de făină. Folosind robotul de bucătărie ANKASRUM, amestecați-l într-un aluat sfărâmicios, apoi adăugați sucul de lămâie și amestecați cu robotul de bucătărie timp de 1-2 minute. Frământați aluatul cu mâna pe o suprafață cu făină. Cand este gata, aplatizeaza-l si inveleste-l in folie de plastic, apoi da-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.
• Între timp, preîncălziți cuptorul la 175°C. Întindeți aluatul pe hârtie de copt într-un cerc de 3 mm. Folosiți o farfurie cu diametrul de 27 cm ca șablon și folosiți-o pentru a tăia aluatul în jur. Dacă aluatul este lipicios și se lipește de sucitor, puneți hârtie de copt deasupra aluatului și continuați să îl întindeți așa.
• Acum transferați aluatul într-o tavă sau foaie de copt tapetată cu hârtie de copt.
• Curățați mărul cu apă și tăiați-l felii subțiri, apoi puneți-l peste aluat, lăsând o porțiune de aproximativ 3 cm liberă de margine. Deasupra se toarna siropul de zahar si se pliaza marginile de 3 cm.
• Ungeți marginile cu ou bătut și stropiți cu migdale tăiate și zahăr.
• Coacem in mijlocul cuptorului 25-30 de minute, pana marginile se rumenesc usor.
Sfat ANKARSRUM:
Servește galette încă caldă cu înghețată de vanilie, budincă sau un sos.