gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Pavlova cu Rubarba

2023. 07. 21.

Pavlova cu Rubarba

Desertul de astazi este o combinatie perfecta de bezea crocanta, frisca catifelata si fructe proaspete. Reteta noastra este din cartea de retete Ankarsrum. Inainte sa te sperii pentru ca simti ca a face bezea este o provocare, vezi cat de usor este de facut. Faceti clic pe acest videoclip pentru a vedea cum se prepara!

Ingrediente pentru bezea:

4 albusuri de oua

225 g zahar

1 lingura de amidon de porumb

1 lingurita otet

Ingrediente pentru umplutura:

Frisca

Capsuni

Branza de rubarba

Ingrediente pentru Branza de rubarba:

600 g de rubarba

225 g zahar

1 lingura de amidon de porumb

2 oua

75 g de unt

Branza de rubarba pas cu pas:

Se fierbe rubarba cu zaharul, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se strecoara si se toarna inapoi in tigaie. Acum se adauga ouale si se fierbe la foc mediu, amestecand continuu, pana cand aluatul se ingroasa putin sau pana ajunge la 80°C.

Acum se filtreaza aluatul, se adauga amidonul de porumb si se amesteca. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a adauga untul. Daca amestecul se dovedește a fi ca si branza de vaci mai subtire, luati-o de pe aragaz si puneti-o la frigider pentru cel putin 2 ore!

Pavlova pas cu pas:

Puneti cuptorul la 80°C, cu convectie si pregatiti doua foi de copt tapetate cu hartie de copt. Desenati un cerc pe fiecare bucata de hartie care va face un sablon rotund perfect.

Asamblati robotul ANKARSRUM cu telul.

Bateti albusurile pana cand devin o  spuma tare, apoi adauga zaharul si amestecati pana devine lucios. Adaugati amidonul de porumb si otetul la sfarsit, amestecand cu grija in amestec cu o spatula. Acest videoclip arata perfect prepararea acestuia.

Intindeti bezeaua pe hartie de copt peste cercurile pe care le-ati facut ca sablon.

Coaceti aproximativ 1 ½-2 ore, apoi opriti cuptorul si lasati bazelele sa se usuce in cuptor pentru cel putin o orăa. Bezeaua poate sta la cuptor peste noapte, cu siguranta se va usca pana dimineata.

Luati branza de rubarba din frigider, puneti jumatate din branza intr-un sac cofetar..

Taiati capsunile feli..

Asamblati robotul ANKARSRUM cu telul si bateti frisca pana devine spumoasa.

Desprindeti cu grija baza de bezea de pe hartie de copt si intindeti subtire branza de rubarba peste, apoi puneti deasupra capsunile feliate.

Deasupra se aseaza urmatoarea foaie, se intinde din nou un strat subtire de branza, apoi se decoreaza cu branza de rubarba folosind un sac cofetar. 

Sfat ANKARSRUM:

Tortul poate fi infrumusetat in continuare cu capsuni si flori proaspete, comestibile.