gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Rețete de prăjituri din fructe de început de vară

2024. 06. 18.

Rețete de prăjituri din fructe de început de vară

Rețete de prăjituri din fructe de început de vară

În zilele însorite, nimic mai bun decât o prăjitură ușoară și răcoritoare care îți aduce aromele sezonului. Căpșunile, cireșele, coacăzele, afinele și zmeura sunt toate fructele care pot fi folosite pentru a crea deserturi minunate.

Imaginați-vă cum se pregătește delicioasa plăcintă cu căpșuni sau cheesecake-ul cremos de coacăze în bucătăria voastră, iar aroma delicioasă care se împrăștie din cuptor umple toată casa! Aceste rețete nu sunt doar ușor de pregătit, dar sunt garantate că vor aduce zâmbete și pe fețele oaspetilor la adunările de familie.

Încercați rețetele și bucurați-vă de aromele verii la fiecare muscatură!

 

Căpșuni

Căpșunile nu sunt doar unul dintre cele mai populare fructe ale verii, ci și un adevărat superstar în bucătărie. Gustul său proaspăt, dulce și culoarea roșu aprins încântă aproape pe toată lumea.

În plus, vitamina C pe care o conține întărește sistemul imunitar, în timp ce antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi, încetinind astfel procesul de îmbătrânire. Căpșunile au un conținut scăzut de calorii, așa că pot fi o alegere excelentă și pentru cei care fac dietă. Ca să nu mai vorbim de faptul că conținutul său ridicat de fibre contribuie la sănătatea digestivă.

Placinta de capsuni

Ingrediente:

  • 250 g de căpșuni
  • 200 g de făină
  • 100 g zahăr
  • 100 g de unt
  • 1 ou
  • extract de vanilie

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade!
  2. Se amestecă făina, zahărul și untul.
  3. Adăugați oul și extractul de vanilie!
  4. Se amestecă căpșunile tocate!
  5. Se toarnă amestecul într-o formă de plăcintă unsă cu unt și se coace timp de 30 de minute.

 

Tort mascarpone cu capsuni

Ingrediente:

  • 300 g de căpșuni (pentru a decora, feliați cu un feliator de căpșuni)
  • 250 g de mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g de biscuiți Savoiardi
  • 1 dl lapte
  • zahăr vanilat

Preparare:

  1. Se amestecă mascarpone și zahărul pudră.
  2. Înmuiați biscuiții Savoiardi în lapte și aranjați-i într-o tavă de tort!
  3. Pe biscuitii Savoiardi se pune crema de mascarpone si capsuni in straturi!
  4. Se răcește cel puțin 2 ore!

 

Cireașă

Ciresele sunt una dintre cele mai dulci comori ale verii, care ar trebui incluse in alimentatia ta nu doar datorita gustului lor, ci si datorita efectelor lor benefice. Aceste mici fructe roșii sunt pline de vitamine și minerale. Știați, de exemplu, că cireșele sunt o sursă excelentă de vitamina A, care are un efect benefic asupra ochilor și pielii?

În plus, melatonina găsită în cireșe te poate ajuta să dormi mai bine. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, ajută la reducerea inflamației.

Datorită conținutului scăzut de calorii și conținutului ridicat de fibre, cireșele sunt, de asemenea, o alegere ideală pentru cei care fac dietă. În plus, este extrem de versatil în bucătărie: îl poți folosi pentru a face plăcinte, clafoutis, sau chiar o salată de fructe răcoritoare.

 

Clafoutis de cireșe

Ingrediente:

  • 300 g de cireșe (nu uitati sa scoateti samburi)
  • 100 g de făină
  • 100 g zahăr
  • 3 ouă
  • 2 dl lapte
  • zahăr vanilat

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade!
  2. Amesteca faina, zaharul, ouale, laptele si zaharul vanilat!
  3. Puneți cireșele în tava unsă cu unt.
  4. Turnați aluatul peste el și coaceți timp de 40 de minute!

 

Coacăze

Coacăzele sunt unul dintre cele mai interesante fructe de vară. Plină de vitamina C, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Datorită conținutului său ridicat de fibre, susține și digestia.

Poate fi, de asemenea, un însoțitor grozav în bucătărie: puteți face din el un cheesecake cu coacăze delicios, care este perechea perfectă de coacăze și crema de branza, sau chiar o limonadă de coacăze răcoritoare, care este o adevărată răcoritoare în caldura de vara. Gustul acrișor al coacăzelor se potrivește deosebit de bine cu deserturile, dar se păstrează și în salate și sosuri.

Cheesecake cu coacăze

Ingrediente:

  • 200 g coacaze
  • 250 g crema de branza
  • 100 g zahăr
  • 200 g de biscuiti
  • 100 g de unt
  • 2 oua

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade!
  2. Zdrobiți biscuiții și amestecați cu untul topit.
  3. Apasati amestecul într-o tavă de tort!
  4. Amesteca crema de branza, zaharul si ouale!
  5. Adăugați coacăzele și turnați peste baza de biscuiți!
  6. Coaceți 45 de minute!

 

Afine

Afinele sunt o sursă excelentă de vitamina K. Iar antocianinele din acesta au proprietăți antiinflamatorii și pot contribui la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

Afinele sunt un adevărat joker în bucătărie: pot fi folosite excelent în prăjituri, brioșe, milkshake-uri sau chiar salate. Încercați brioșele clasice cu afine, care se prepară rapid și întotdeauna un succes, sau amestecați un iaurt răcoritor cu afine la micul dejun.

Briose cu afine

Ingrediente:

  • 200 g de afine
  • 250 g de făină
  • 100 g zahăr
  • 100 g de unt
  • 2 oua
  • 1 dl lapte
  • praf de copt

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade!
  2. Se amestecă făina, zahărul și praful de copt.
  3. Adăugați ouăle, untul și laptele.
  4. Se amestecă afinele!
  5. Turnați amestecul în forme de brioșe și coaceți timp de 20 de minute!

 

Zmeură

Zmeura este unul dintre cele mai delicioase fructe ale verii. Datorită conținutului scăzut de calorii, îl puteți consuma în siguranță în timpul oricărei mese, fie că este vorba despre micul dejun, prânz sau cină.

Încearcă rețeta de brownie cu zmeură, unde gustul acru al zmeurii se armonizează perfect cu dulceața bogată a ciocolatei!

Brownie cu zmeură

Ingrediente:

  • 200 g de zmeură
  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 g de unt
  • 150 g zahăr
  • 3 oua
  • 100 g de făină

Preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade!
  2. Topiți ciocolata neagră și untul!
  3. Se amestecă zahărul și ouăle!
  4. Adaugati faina, apoi zmeura!
  5. Turnați amestecul într-o tavă de copt și coaceți timp de 25 de minute.

 

Sperăm că vă veți putea însenina după-amiezele de vară cu aceste rețete! Amintiți-vă, cele mai bune prăjituri sunt făcute întotdeauna cu cele mai proaspete fructe!

Puteți cumpăra de la noi instrumentele necesare pentru coacere oricand!


Produse aferente