Secretul hamburgerului perfect: chiftele de carne
2023. 05. 11.
Cucerirea mondiala a hamburgerilor
Hamburgerul este unul dintre cele mai populare alimente din lume. Nu intamplator, din ce in ce mai multi oameni experimenteaza sa faca hamburgeri acasa. Astazi, hamburgerii nu sunt doar un element permanent al restaurantelor fast-food, al bufetelor pe plaja si al localurilor de burgeri artizanale, ci si o parte a gatitului de acasa!
Acest lucru poate sa fi fost contribuit si de faptul ca, in timp ce hamburgerii erau facuti initial doar din carne de vita, astazi gama de chiftele este intr-adevar amestecata - burgerii vegani devin si ei din ce in ce mai populari.
Ideea este ca putem izola nenumarate versiuni diferite ale hamburgerului. Pe langa chifla de carne, chifla de hamburger si alte toppinguri creeaza posibilitatea de a crea atat de multe variatii incat este practic imposibil sa le numeri pe toate. Dar tocmai asta face minunata aceasta mancare si tocmai de aceea te incurajam sa faci singur un hamburger!
Masa de carne
Faceti chiftelul de carne fie din vita, miel, porc, curcan sau pui, principalul lucru este ca ar trebui sa fie suculent - carnea uscata nu va va oferi gustul asteptat! Potrivit expertilor, continutul de grasime al carnii bune de hamburger este de aproximativ 20-25%. Pentru masa perfecta, merita sa folositi o masina de tocat carne profesionala - in functie de cantitate, sunt disponibile atat versiunile manuale cat si cele electrice: principalul lucru este sa faceti o masa de carne excelenta! (In cazul unor cantitati deosebit de mari, poate fi util si un malaxor de carne!)
Desigur, multe depind de condimente! Aici chiar poti da spatiu creativitatii si experimentarii! Stiati, de exemplu, ca multi oameni din America adauga unt rece in chiftelel lor de hamburger pentru a face carnea mai moale?
Dar chiar daca nu puneti unt in carne, sarea si piperul nu trebuie lasate deoparte! Restul este, ca sa spunem asa, o chestiune de gust: usturoi, ceapa mov sau rosie tocata, chimen, ardei iute, boia de ardei, condimente verzi... Ganditi-va ce fel de aroma doriti si nu va fie teama sa folositi condimente care se potrivesc! Cu o presa manuala de usturoi sau cu un taietorul de ceapa pregatirea ingredientelor va fi o joaca de copii!
Chiftelele de carne
Masa de carne este gata, puteti incepe sa modelati chiftele! Acesta estebine daca aveti la indemana o presa de hamburgeri! Pentru ca carnea sa se potriveasca bine chiftelele de hamburger, trebuie sa fie frumos rotunda! Parerile difera daca sunt mai bune chiftelele de carne subtiri sau groase, dar daca respectati dimensiunea standard a chiflei de 20 dkg, atunci o presa va va ajuta si in acest sens!
Este important sa puneti intotdeauna hartie de hamburger in presa de carne, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de ea si sa o puteti modela cu adevarat la perfectiune!
Unii lasa carnea sa se odihneasca putin inainte de a o modela, altii o pun la frigider dupa ce a fost deja modelata - ideea este ca merită sa o lasi sa stea putin pentru a lasa aromele sa se amestece.
Nu in ultimul rand, acordati o atentie deosebita acestui lucru: nu prajiti in exces chifla! Fie ca il pregatiti pe gratar sau intr-o tigaie, aveți grija sa nu pierdeti aroma si sucurile care il fac perfect!
Servire
Dupa prepararea chiftelelor, nu mai ramane decat sa asamblati hamburgerul. Poti sa adaugi chifla (pe care o poti praji putin), sosurile si legumele, iar burgerul este gata!
Daca esti cu adevarat profesionist si stilat, il poti servi intr-un coltar de hartie rezistenta la grasime. Si daca cineva iti cere unul pe drum- sa zicem in drum spre casa - atunci vei avea nevoie si de o cutie de hamburger!
Secretul hamburgerului perfect consta asadar in modul in care prepari chiftelele de carne, restul se va construi pe acest lucru! Daca doriti sa fiti in siguranta, achizitionati un kit pentru prepararea de burgeri Louis Tellier, si va va fi garantat burgeri deliciosi. Dar chiar daca nu ai setul, cu siguranta vei avea nevoie de o presa pentru hamburgeri: da clic aici si iei una!