gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Cele mai delicioase cocktailuri din lume uniti-va!

2024. 06. 20.

Cele mai delicioase cocktailuri din lume uniti-va!

Una dintre băuturile de succes la petrecerile în grădină și la întâlnirile de vară este cocktailul. Ce e atât de bun in asta? Ei bine, potolește setea, împrospătează și creează starea de spirit. Desigur, nu trebuie să exagerați, cu excepția cazului în care îl beți în varianta virgină. Vă prezentăm mai jos câteva cocktail-uri internaționale, dintre care majoritatea ne sunt familiare, dar originea multora dintre ele este obscură.

1. White Russian

Acest cocktail de fapt nu are nicio legătură cu Belarus (chiar dacă numele țării post-sovietice spune „белый”, adică alb, cocktail-ului i s-a dat un nume englezesc, iar acolo Belarus se numește Belarus, deci „alb” nu este menționată în ea), soarta sa a fost pecetluită de faptul că este făcută din băutura națională a rușilor - vodca. A fost inventat în 1949 de un mixer belgian pe nume Gustave Tops. Versiunea albă se deosebește de cea neagră rusă prin faptul că din urmă îi lipsește laptele/frisca. Un alt ingredient important este lichiorul de cafea sau kahlúa. A fost făcut cu adevărat popular și celebru în întreaga lume de filmul The Big Lebowski, în care a fost băutura preferată a personajului principal.

2. Mojito

Ernest Hemingway a fost un mare fan al uneia dintre băuturile naționale din Cuba. Se spune că el a scris o odă întreagă despre cocktailul său preferat pe peretele unui bar numit La Bodeguita del Medio, situat în Havana. Ingredientele principale ale amestecului sunt menta, zahăr, lime, multă gheață, rom alb și sifon. Menta îl face poate unul dintre cele mai răcoritoare cocktail-uri de pe lista noastră.

3. Pina Colada

Popularitatea cocktail-ului portorican a crescut cu mult dincolo de patria sa și este unul dintre cele mai cunoscute mixuri de băuturi din țara noastră. Amestecul de rom, ananas și cremă de cocos îl face cu adevărat exotic și, bineînțeles, umbrela de soare mică care este înfiptă în interior ca decor. Se spune că a fost inventat cândva în anii 1950, dar este încă un favorit ferm până în prezent.

4. Sangria

Nu toată lumea știe, dar sangria spaniolă este în primul rând un cocktail, adică nu (neapărat) băuturi îmbuteliate și din sticlă. Istoria sa datează din Evul Mediu, la acea vreme nu era sigur să bei apă plată de fântână din motive de igienă, așa că oamenii preferau să bea băuturi fermentate - un amestec de brandy, vin și fructe. Desigur, se bazează pe vin roșu și portocale spaniole, dar există deja și într-o variantă de vin alb.

5. Margarita

Băutura națională a Mexicului este cocktailul pe bază de tequila, cu care s-ar putea să fii familiarizat din multe filme și seriale americane (de exemplu, Friends). Este puțin secundar pentru noi, dar la vest de noi este sinonim cu plajele de pe coasta mexicană. 

6. Bloody Mary

Este mai puțin cunoscut, dar cocktail-ul roșu sânge este o invenție franceză. Trecutul său este destul de misterios, dar se poate ghici că a fost creat de Fernand Petiot în 1921, la Paris, iar de atunci a făcut următoarele zile mai ușoare pentru mulți. S-au făcut deja încercări de a lega numele său de o serie de personalități istorice, printre care regina Elisabeta I a Angliei. Culoarea sa este dată în mod natural de roșii, dar conține și multe condimente, vodcă și multă gheață.

7. Amaretto Sour

Nici italienii nu pot fi lăsați în afara listei, au reușit să delege pe lista noastră un cocktail pe bază de Amaretto. Băutura este făcută cu suc de lămâie și lime, așa că merită să fii atent la ea, mai ales dacă nu-ți place acrișiunea. Merită servit cu multă gheață (deci aciditatea sa este mai puțin mortală)!

8. Capirinha

Un alt membru sud-american al listei noastre, cachaça, îl face cu adevărat special. Această lichior făcută din trestie de zahăr fermentată este băutura națională a Braziliei și este, de asemenea, ingredientul principal al capirinha. În plus, tot ce ai nevoie este zahăr brun, lime și sifon - și bineînțeles gheață - și te poți bucura deja de atmosfera de la Copacabana!

9. Pimm's Cup

Chiar și britanicii austeri au un cocktail național: această băutură răcoritoare a fost inventată în jurul anului 1840 într-un bar de stridii din Londra. Proprietarul barului, James Pimm, l-a creat ca o băutură digestivă, dar este recomandată pentru orice după-amiază însorită. Contine portocale, lamaie, menta, tonic si bineinteles lichior Pimms - si nu in ultimul rand, castraveti!

 

10. Vörös Lótusz

Singura intrare asiatică de pe lista noastră. Băutura roz este făcută și mai specială de gustul litchiului, care are nevoie și de o doză bună de vodcă și suc de merișor.

+1. Margarita Mocktail

Se poate prepara practic pentru orice cocktail, varianta virgin sau fara alcool (mocktail). De data aceasta, oferim o versiune mai ușoară a Mojito, care păstrează multe dintre ingredientele originale (are lime, portocală și marginea paharului este sărată în același mod), grepfrut și migdale adăugate, dar lipsește tequila.

Dacă v-am adus chef de câteva cocktail-uri cu această listă , vă recomandăm aparatul de cuburi de gheață MAXIMA pentru această activitate grozavă de vară. Super companie + super cocktail-uri = super vară - poți obține cu ușurință unul dintre ingredientele importante pentru această ecuație, doar uitativa pe site-ul nostru!

Dacă aveți nevoie de o cantitate mai mare de cuburi de gheață pentru a pregăti aceste cocktailuri speciale, aruncați o privire la gama noastră!