gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Depozitare inteligentă a alimentelor: pungi vidabile

2022. 06. 17.

Depozitare inteligentă a alimentelor: pungi vidabile

Secretul pentru depozitarea conștientă a alimentelor și un stil de viață fără deșeuri este folosirea pungilor vidabile. Cu ajutorul lor, poți implementa un sistem logistic precis și atent în bucătăria ta, ca în cele mai bune restaurante!

Pungile vidabile sunt punctul culminant al depozitării conștiente a alimentelor și al unui stil de viață fără deșeuri

Cheia unei bucătării moderne nu constă numai în ingrediente excelente, ci și în metodele eficiente de depozitare. Punga vidabila este un instrument care îți permite să implementezi un sistem logistic precis și bine gândit în casa ta ca și în cele mai bune restaurante. Gătește inteligent, păstrează inteligent! Vă vom arăta cum!

La ce se foloseste punga vidabila?

Esența unui pungi vidabile este de a închide ermetic alimentele, împiedicând-o să primească oxigen. Ca urmare, anumite procese chimice care ar provoca alterarea nu încep în alimente. În timpul ambalării în vid, aspirăm aerul, astfel încât alimentele rămân fără oxigen, împiedicând creșterea bacteriilor. Această metodă poate fi aplicată tuturor tipurilor de alimente, fie că este vorba de ingrediente crude sau preparate gata. Datorită procesului, gustul, textura și aroma se păstrează, culoarea alimentelor nu se schimbă, iar conținutul nutrițional nu scade. Mâncarea nu pierde umiditatea, deci rămâne proaspătă, gustul grăsimilor nu se schimbă, carnea nu se decolorează, iar legumele nu se rumenesc. Datorită acestui fapt, vitaminele și mineralele sunt păstrate, iar materia primă sau mâncarea gata preparată rămâne colorată, apetisantă și gustoasă.

Avantajele pungi vidabile: cea mai inteligentă logistică

Cel mai important avantaj al ambalării în vid este că ajută la logistică, susținând o bucătărie conștientă. Această metodă este folosită și de cele mai profesioniste restaurante, deși bineînțeles că lucrează cu cantități mai mari. Chiar și într-o gospodărie, putem face viața de zi cu zi mult mai eficientă, evitând risipa de alimente și făcând mesele mai variate. Alimentele refrigerate sau congelate ambalate în vid nu absoarbe mirosul frigiderului, vom simți doar aroma originală. Cu sacul de vid, putem extinde prospețimea materiilor prime și a preparatelor gata, astfel încât orice poate fi porționat și apoi răcit sau congelat. Mai mult, toate acestea le putem face fără conservanți.

Cum se folosesc pungile vidabile?

Pentru ambalarea în vid sunt disponibile diverse aparate de ambalare în vid, de la cea mai mică și compactă mașină de ambalat mobilă până la mașini de ambalat în vid mai serioase cu camera. Pentru acestea sunt disponibile diferite tipuri de pungi și role de folie. Este important să fiți mereu atenți la reglementările de igienă și vidul în funcție de tipul de materie primă. De exemplu, anumite legume și fructe ar trebui să fie blansate înainte de a ambala pentru a-și păstra textura și aroma originală. Acesta este de obicei cazul conopidă sau broccoli bogat în fibre.

În timpul blansarii, tratăm legumele la căldură în apă fierbinte timp de 1-3 minute, apoi le punem în apă cu gheață pentru a dezactiva enzimele care provoacă modificări de culoare și arome neplăcute. Apoi poate urma ambalarea în vid. Dacă ești deja la un nivel avansat, poți folosi și pungi sous vide, pe care le poți folosi pentru a pregăti mâncăruri divine cu tehnologie de gătire lungă și lentă. Astfel, depozitarea în vid nu numai că mărește termenul de valabilitate, dar contribuie și la o funcționare mai eficientă în gospodărie și la mai puține deșeuri prin păstrarea texturii și a gustului potrivit, păstrând în același timp textura ideală, conținutul nutrițional și gustul alimentelor pe termen lung.

Puteți folosi și pungi sous vide dacă sunteți deja la un nivel avansat. În astfel de cazuri, pregătești mâncăruri divine cu tehnologia de gătire lungă, lentă, în care punga te poate ajuta. Conservarea poate fi, de asemenea, o opțiune în acest caz, dar este un proces profesional de gătit. 

 

Acum că ai descoperit avantajele pungilor vidabile și secretele depozitării eficiente, nu ezita să încerci această metodă inteligentă în propria bucătărie! Dacă doriți să vă bucurați de beneficiile depozitării în vid, vizitați site-ul nostruunde puteți găsi toate accesoriile de care aveți nevoie pentru ambalare!


Produse aferente