gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Cu vid pentru prospețimea alimentelor

2019. 07. 25.

Cu vid pentru prospețimea alimentelor

Una dintre cele mai mari probleme ale societății moderne de consum este risipa alimentară. În fiecare zi, o cantitate imensă de mâncare ajunge la gunoi, ceea ce nu numai că ne împovărează portofelele, ci și mediul înconjurător. Există însă o soluție simplă și eficientă prin care putem reduce semnificativ cantitatea de alimente risipite:  ambalarea in vid.

De ce merită să vidam alimentele?

Vidarea este un proces tehnologic de bucătărie în care aerul este îndepărtat din alimente, prelungindu-și astfel termenul de valabilitate. Această metodă nu numai că păstrează alimentele proaspete, dar îi păstrează și gustul, conținutul nutrițional și textura.

Sparanghel și alte legume

Sparanghelul și alte legume își pierd prospețimea în 4-5 zile fără vidare. Cu ambalarea in vid, acest timp crește de trei ori, astfel încât să vă puteți bucura mai mult timp de gustul și nutrienții legumelor proaspete.

Căpșuni și fructe

Prin vidarea căpșunilor, le puteți crește termenul de valabilitate de la 2-5 zile până la 6-15 zile. Îl poți pune chiar și spălat, stropit cu puțin zahăr sau îndulcitor, astfel încât să rămână proaspăt și gustos mai mult timp. Această metodă funcționează excelent și pentru alte fructe.

Pește și fructe de mare

Ambalarea în vid a peștelui și a altor fructe de mare își triplează perioada de valabilitate. Fie că sunt naturale, condimentate sau stropite cu ulei de măsline, toate rămân proaspete mai mult timp, astfel încât să vă puteți bucura de fructe de mare în orice moment.

Vită

Carnea de vită poate fi păstrată 2-4 zile fără vidare, dar ambalarea carnii in vid se poate mări termenul de valabilitate de până la trei ori. Această metodă poate fi folosită și pentru alte cărnuri, astfel încât să te poți bucura în continuare de prospețime și calitate.

Sosuri pe bază de lapte, sosuri, ingrediente pentru înghețată

Produsele pe bază de lapte își pot crește durata de valabilitate de la 2-5 zile la 6-15 zile prin vidare. Aceasta este o diferență semnificativă care vă permite să continuați să vă bucurați de sosurile și sosurile preferate.

Ambalarea in vid acasa

Dacă așteptați oaspeți, aparatul de vidat poate fi o soluție excelentă. Puteți pregăti și ambala în vid câteva dintre baze din timp, astfel încât, atunci când sosesc oaspeții, puteți termina mâncărurile mai repede și puteți face totul mai puțin stresant.

Wendy Premium: Mașina perfectă de ambalat în vid

Wendy Premium nu este doar o simplă mașină de ambalat în vid. Cu acest dispozitiv, puteți chiar să faceți un recipient cu vid din borcane cu capac metalic. Gândiți-vă doar la conservarea roșiilor, despre care puteți citi în acest articol. 

Dispozitivul portabil Wendy Premium este complet ușor de utilizat. Pe langa adaptorul de retea de 220V, acesta contine si un adaptor de 12V, deci poate fi folosit si intr-o rulota, barca sau masina. În vacanță, după vânătoare sau pescuit, puteți procesa și vida rapid carnea sau peștele proaspăt, apoi le puteți depozita în siguranță într-o pungă frigorifică portabilă.

Cu ajutorul ambalării în vid, textura, gustul și prospețimea alimentelor pot fi păstrate pentru o lungă perioadă de timp. După cum arată exemplele de mai sus, aspirarea prelungește semnificativ durata de valabilitate a alimentelor și reduce risipa de alimente.

 

Dacă aveți chef să încercați beneficiile vidari, puteți comanda cu ușurință aspiratorul Wendy de pe site-ul nostru.


Produse aferente