Gratar de primavara
2023. 01. 30.
Gratar de primavara
In momentul in care vremea se incalzeste, toata lumea vrea sa iasa din casa. Dupa excursii, plimbari si activitati recreative care se pot face in aer liber, este bine sa ne regeneram energia. Una dintre cele mai bune forme ale acestui lucru este gratarul, coacerea in aer liber si gatitul. Incepand cu cele mai simple preparate la gratar, putem ajunge la nivelurile superioare ale gastronomiei la gratar. Puteti pune pe gratar „orice”. De la legume la carnati, hamburgeri si fripturi.
Legume la gratar
Dupa curatare, taiati legumele la dimensiunea potrivita. Diverse taietoare de fructe si legume ne pot ajuta in acest sens. Apoi le amestecam cu ulei picant si pot merge pe gratar.
Carnati la gratar
Poti cumpara carnati de la macelar sau de la piata, dar cei cu adevarat curajosi si talentati pot incerca si propriile retete. Umplutura pentru carnati poate fi preparata dupa multe retete. Cel mai important lucru este sa macinati carnea la dimensiunea potrivita. O masina de tocat carne buna este esentiala pentru tocare.
Apoi pot urma condimentele. Aici ne putem folosi creativitatea si putem condimenta carnatii dupa gustul nostru si nevoile oaspetilor nostri, mai iute sau deloc, din Orientul Indepartat pana la cel Bavarez. Un malaxor de carne selectat in functie de cantitatea de amestecat ajuta la amestecarea carnii de carnati.
Dupa condimentarea si amestecarea corespunzatoare, poate veni umplerea carnatilor. Dupa putina practica, si noi putem deveni adevarati „artisti” in umplerea carnatilor. O masina de umplut carnati profesionala ne poate ajuta in acest sens.
Gratar balcanic
Din moment ce vizitam tot mai mult Croatia si Marea Adriatica, precum si celelalte republici ex-iugoslave, fie in vacanta, la schi, fie doar vizitând orasele frumoase, inevitabil intram in contact cu gastronomia Balcanilor. O parte semnificativa din aceasta este mancarea la gratar. Acestea sunt deja binecunoscutele čevačići (ćevačići), pljeskavica (pljeskavica), carnea pe frigarui (ražnjići) si multe alte delicatese.
Cevapul si pljeskavica sunt facute din ingrediente similare, cu diferente minore. Au la baza carne tocata (dacă este posibil, amestec de carne: vitel, porc, miel). Multi oameni se pierd adesea in alegerea condimentelor, desi este foarte simplu. Conform retetelor originale, in masa de carne trebuie adaugate numai sare, piper si bicarbonat de sodiu sau apa cu sodă, dupa gust. Putem modela cevapul in forma potrivita de carnati cu mainile umede, in timp ce o presa de hamburger este de mare ajutor pentru pljeskavica. Puteti face frigarui cu orice carne si legume, dar preferatele sunt muschiul de porc si pieptul de pui.
Daca ati primit chef de un gratar bun, aruncati o privire la gama noastra! In oferta noastra veti gasi aparatul potrivit de la portabil la cel instalat, de la manual la electric, de la modelele mai simple la modele pentru industria alimentatiei.
Va dorim un gratar bun si pofta buna!
(by Piro)
Cele mai populare postări de blog
Produse aferente
GAMMO gratar electric de banc - neted 54cm
714,00 RON(600,00 RON + TVA)
MAXIMA gratar electric de banc - neted 56cm
827,05 RON(695,00 RON + TVA)
MAXIMA gratar electric de banc - placa striata 56cm
922,25 RON(775,00 RON + TVA)
GAMMO gratar electric de banc - neted/striat 72cm
1.279,25 RON(1.075,00 RON + TVA)
GAMMO gratar electric de banc - neted 72cm
1.309,00 RON(1.100,00 RON + TVA)
GAMMO gratar electric neted/striat + cuptor static
5.950,00 RON(5.000,00 RON + TVA)