gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Parenting lent, uscare ușoară!

2018. 02. 08.

Parenting lent, uscare ușoară!

La prima vedere, mișcarea parentală lentă poate părea ciudată pentru părinții care se luptă cu cerințele „lumii în ritm rapid”. Fă-ți bine treaba, ai timp suficient pentru gospodărie, copilul tău, partenerul tău, prietenii tăi, continuă să te educi, fii frumos, inteligent. Apoi vin profesorii și psihologii și spun, încetinește!

Esența parenting-ului lent este regândirea funcționării întregului sistem pe liniile simplificării. Dar cum putem folosi această metodă pentru a face mâncare?

Dacă există o cale, să ne implicăm și pe copiii noștri în ea! Chiar si cei mici pot curata cartofii, spala legumele, sau macar pot pune tacamurile pe masa.

 

Cu uscare de acasă spre experiențe comune de succes gastronomic

Am încercat uscarea acasă, care mi s-a părut potrivită pentru a avea experiențe serioase, comune de succes gastronomic, chiar și cu copiii mai mici. Cât de tare este să pui fructe uscate deasupra unui musli de dimineață la care am participat la fiecare etapă de lucru! Munca grea începe deja la piață: alegerea merelor, perelor și prunelor potrivite. Acest proces cu un copil este un proces destul de consumator de timp, dar merită!

Spălarea și felierea fructelor se pot face acasă, asigurați-vă că tăiați felii de grosime uniformă.

De data aceasta am testat uscătorul cu șase tăvi Atacama.

Diferite fructe pot fi uscate în același timp, dar așteptați ca de ex. prunele au nevoie de mai mult timp. Merită să încerci mai întâi merele, apoi să treci la nivelul avansat, iar în sfârșit poți încerca una dintre cele mai dificile și delicioase, roșiile!

Putem lucra cu mai multe programe pe uscător. Pe lângă uscarea fructelor și legumelor, putem usca și carne, paste proaspete și ciuperci! Temperatura poate fi variată între 30 și 68 °C, iar timpul între 1 și 72 de ore. Alegeți programul care se potrivește cel mai bine scopului dvs.

La ce ar trebui să fie pregătit în timpul uscării?

1. Uscătorul se încălzește bine, copilul va dori cu siguranță să-l atingă. Să punem uscătorul într-un loc în care să ne putem uita doar împreună la lucrarea terminată!

2. În timpul procesului de uscare, casa va fi plină de arome uimitoare, așteptați-vă la o creștere a vizitatorilor (rude, prieteni, parteneri de afaceri).

3. Odată ce ai încercat uscarea acasă, poți deveni ușor dependent.  

Dar de ce am nevoie de propriul meu uscător? Este destul de scump și nici măcar nu îl folosim zilnic și doar ocupă spațiu. Există și o soluție pentru asta: merită să ne întâlnim cu prietenii și familiile care locuiesc în cartierul nostru și să cumpărați un uscător comun.

 


Produse aferente