gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Uscare pentru mai puține deșeuri!

2017. 10. 28.

Uscare pentru mai puține deșeuri!

Uneori legumele și fructele nu sunt la fel de proaspete ca atunci când le-am cumpărat. Dar nu te grăbi să le arunci la gunoi! O simplă feliere și uscare le oferă o nouă viață, astfel încât pot fi folosite pentru orice mai târziu. Să descoperim cum putem evoca delicatese gustoase din produse mai puțin decât perfecte!

Am vorbit cu Riccardo Carnevale la expoziția HOST de săptămâna trecută de la Milano (despre care va fi un raport separat mai târziu!) la standul TRE SPADE și a spus că ceea ce îi place cel mai mult la uscătorul său este că acele legume și fructe care sunt mai vechi, le taie pur și simplu felii și le usucă - astfel încât să le poata folosi pentru orice mai târziu.

Deși vindem de mulți ani diverse echipamente de uscare, trebuie să recunosc că nu mi-a trecut niciodată prin cap că uscătorul nostru ar putea fi bun pentru asta, pe lângă conservarea obișnuită a roșiilor, merelor și prunelor. Totuși, dacă vă gândiți bine, așa se face și vegeta, pe care Riccardo o prezintă și într-unul dintre videoclipurile sale.

Acasă, ne-am uitat imediat în jur în frigider și, din moment ce ridichile și sfecla nu mai erau prospete, am experimentat cu ele. Mai întâi, le-am feliat pe ambele, sfecla cu un cuțit, ridichile cu robotul Assistent:

Ne-am luat uscătorul ATACAMA și am întins feliile uniform pe cele șase tăvi de uscare. Ridichile sunt deasupra, sfecla este jos:

Nu ne-am jucat prea mult cu setările mașinii, există un program „felii subțiri” pentru fructele și legumele feliate (il folosim și la uscarea merelor), am avut încredere că este perfect potrivit pentru legume tăiate în felii de 2 mm.

Programul menține o temperatură între 40-50 de grade în aparat și rulează timp de 18 ore. Am început-o seara, dimineața (aproximativ 8 ore mai târziu) sfecla roșie era gata, dar ridichile nu erau încă, era necesar ca programul să ruleze complet.

Rezultatul final? Asa a iesit sfecla:

Ridichile așa:

Trebuie să vă întrebați ce gust au sfecla și ridichile când sunt uscate? Este exact la fel ca în stare proaspătă, nu și-a pierdut nimic din aroma în timpul uscării.

Ți-a venit chef de uscare acasă?  Uitati-va la echipamentele de uscare pe site-ul nostru și comandați unul astăzi!!

 


Produse aferente