gammo

kitchen & more

Serviciul clienți: +40-758-199527
Program funcționare: 09:00-17:00 (L-V)

Sfaturi pentru grătar pentru serile de vară!

2022. 05. 25.

Sfaturi pentru grătar pentru serile de vară!

Ți-am adus sfaturi pentru grătar, astfel încât să poți profita la maximum de timpul sezonului care începe încet. Să vedem cum să marinați și cum să profităm la maximum de carnea pentru prăjit!

Cum să marinați?

La marinare, se recomandă utilizarea uleiului rezistent la căldură, amestecați condimentele în el. Merită să marinați carnea cu o zi înainte de coacere. Marinadele constau de obicei din ulei, acid și condimente. Rolul lămâii sau oțetului este de a fragezi carnea. Multa lume prefera marinatele cu iaurt in locul celor cu citrice, avantajul acestui lucru este ca nu usuca carnea, dar o face totusi frageda. 

Pe lângă sare și piper, ierburile pot fi folosite și la marinare. De exemplu, marinada grecească poate fi făcută cu citrice, în special suc de lămâie sau lămâie, cimbru, oregano și foi de dafin. Marinadele din carne făcute cu coriandru, usturoi, semințe de chimen și lime au un gust puțin mai picant. Puteți folosi și această marinadă delicioasă și suculentă pentru pește și pui și puteți condimenta această rețetă cu puțin chili. 

Cărnurile mai grele, precum fripturile mai groase de vită, trebuie unse mai întâi cu muștar, condimentele se vor lipi de el, în timp ce muștarul de Dijon ușor acid preia și rolul marinadei, adică lucrează puțin fibrele. Rozmarinul, usturoiul, sucul de lamaie si nelipsitele sare si piper ii merg bine.

Barbeque versus grătar

În cultura maghiară, conceptele de barbeque și grătar sunt complet împletite. Până la urmă, grătarul în aer liber nu are o tradiție atât de profundă ca, de exemplu, în statele sudice ale SUA, unde își are originea cultura bbq-ului. Pentru că există o diferență destul de mare între cele două metode. Esența grătarului este să prăjiți brusc carnea sau legumele la temperatură ridicată. În acest caz, pe mâncare se formează o crustă delicioasă, crocantă, care rămâne moale în interior. Dacă sunteți atras de grătar și doriți să utilizați unelte de gătit cu adevărat profesionale, aruncați o privire la grătarele noastre.

Cu toate acestea, esența barbequeului este gătirea lentă și fumatul. În acest caz, carnea va fi sfărâmicioasă pentru că a fost prăjită ore lungi, sau chiar zile, la foc mic. Instrumentul pentru gătit barbeque nu este grătarul de contact, dar cuptoarele concepute în acest scop sunt potrivite pentru prepararea celor mai moi și mai gustoase alimente posibile în ele. De obicei facem la barbeque coaste si carne rosie mai mare, care au nevoie de timp sa se inmoaie.

Unul dintre cele mai importante elemente ale bbq-ului este sosul de casă delicios și lipicios. De obicei folosim ketchup, zahăr și oțet de mere, zahărul se caramelizează, ceea ce dă aroma de miere în sosurile bbq mai picante.

Salate si sosuri, in toate cantitatile

Grătarul și barbequeul nu sunt doar despre carne. De asemenea, merită să experimentați și cu legume de aceeași mărime și cu un conținut scăzut de apă, deoarece în farfurie se pot adăuga arome divine. Pe lângă dovlecei și vinete, nu uitați de ardei gras și ciuperci. Feliatoarele noastre de legume pot fi de mare ajutor dacă trebuie să tăiați o cantitate mare de legume uniform, astfel încât să se gătească bine!

Dacă faci o salată, merită să folosești cât mai multe legume diferite și o poți condimenta chiar cu fructe, deoarece pot adăuga legumelor un gust acru și acid, iar uneori fructele dulci sporesc aromaele salatelor. Pentru aceasta, vă recomandăm feliatorul de căpșuni și ciuperci, diferitele noastre  aparate de scos samburi si decojitoarele de fructe și legume..

Oțetul balsamic cu miere poate fi una dintre cele mai gustoase și mai răcoritoare alegeri pentru sosurile de salată în căldura verii. Este ușor acidă, dar dulceața sa sporește gustul legumelor. Diferite sosuri de iaurt și condimente verzi sunt de asemenea delicioase, dar, de exemplu, tzatziki rece se potrivește bine cu o friptură delicioasă, cu aromă grecească.

 

Sperăm că aceste sfaturi au contribuit la serile confortabile de vară și la mâncăruri delicioase. Dacă ai chef de grătar, vizitează site-ul nostru, unde vei găsi toate instrumentele de care ai nevoie!


Produse aferente